FSSC 22000: SYSTÉM MANAGEMENTU BEZPEČNOSTI POTRAVIN
Prínos kurzu
Tento kurz je pre Vás prínosný pokiaľ pracujete v spoločnosti pôsobiacej v oblasti potravinárstva a potravinárskom reťazci a chcete porozumieť požiadavkám na uplatňovanie systému bezpečnosti potravín podľa FSSC 22000.
Všetky audity od 1.4.2024 sa musia vykonávať podľa nového vydania 6.
Kurz má za cieľ vysvetliť účastníkom hlavné zmeny v certifikačnej schéme FSSC 22000, a to podľa vydania 6. Certifikačná schéma FSSC 22000 je uznaná certifikačná schéma kvality a bezpečnosti potravín a to organizáciou GFSI.
Obsah kurzu
- Predstavenie FSSC 22000
- Zmeny v certifikačnej schéme FSSC 22000
- Postup prechodu certifikácie na novú verziu 6
- Neohlásené audity
- Záverečná diskusia
- Dodatočné požiadavky FSSC - zameranie sa na nové a aktualizované požiadavky:
- recyklované materiály,
- riadenie tlače,
- obrana závodu,
- prevencia pred falšovaním,
- riadenia alergénov,
- environmentálny monitoring,
- kultúra kvality a bezpečnosti potravín,
- kontrola kvality,
- preprava v cisternách,
- riadenie cudzích predmetov,
- manažment strojných zariadení,
- straty a odpady potravín,
- požiadavky na komunikáciu
- Postup prechodu certifikácie na novú verziu
- Neohlásené audity
- Záverečná diskusia
K jednotlivým požiadavkám bude krátko vysvetlené, ako ich zaviesť do praxe s rešpektovaním špecifík v odbore.
Po ukončení kurzu získate certifikát.
Termín: Termín zverejníme čoskoro, v prípade záujmu nás prosím kontaktujte.
Čas: od 9:00 do 17:00 hod
Lektor: Ing. Alžbeta Korčeková
Forma školenia:
- Varianta 1: Online
- Varianta 2: Prezenčná - Bratislava, Plynárenská 7/B
Cena: 300 EUR + DPH