Základy HACCP a Hygienické minimum
Prínos kurzu
Absolvovaním kurzu získate:
- prehľad o požiadavkách legislatívy SR a EÚ na systém HACCP,
- základné znalosti tvorby a uskutočňovanie systému HACCP,
- prehľad požiadaviek normatívy MZa na HACCP pre jeho certifikáciu,
- návod pre vhodnú integráciu systému managementu kvality a bezpečnosti potravín (ISO 9001 a HACCP).
Obsah kurzu
- Požiadavky na systém HACCP v SR a v EÚ
- Prehľad najčastejších chýb pri uplatňovaní HACCP
- Bezpečnosť potravín - risk manažment, vy sledovateľnosť, sťahovanie výrobkov z trhu
- Požiadavky legislatívy
- Uplatňovanie zásad správnej výrobnej praxe, pracovné postupy, technické, technologické a výrobné postupy
- Vzťah medzi správnou výrobnou praxou, HACCP a ISO 9001
- Prípadové štúdie / cvičenia
- Záverečná diskusia – hodnotenie spokojnosti / dotazník
- Po ukončení kurzu získate Osvedčenie o absolvovaní kurzu.
Po úspešnom ukončení kurzu získate certifikát.
Termín:
- 29.11.2024
- 7.2.2025
Čas: od 9:00 do 17:00 hod
Lektor: Ing. Veronika Bánovská
Forma školenia: Online
Cena: 250 EUR + DPH
Predchádzajúce znalosti nie sú požadované. Výhodou je orientácia v základných požiadavkách na systém HACCP a systém managementu kvality podľa ISO 9001.